Ναυτιλιακά

Σπούδασε Ναυτικές σπουδές στην Κύπρο

Η Κύπρος βρίσκεται σε μία μοναδική γεωγραφική θέση, στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων: της Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας. Εξ ου και το νησί ανέκαθεν διευκολυνόταν λόγω φυσιολογίας στον τομέα της ναυτιλίας. Μετά την ανεξαρτησία της Κύπρου το 1960, ποικίλοι παράγοντες όπως η εδραίωση της χώρας ως διεθνούς κέντρου επιχειρήσεων και εμπορίου, και η ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μεταμόρφωσαν και ανέπτυξαν το νησί σε ένα ναυτιλιακό κέντρο, γνωστό για τα υψηλά του πρότυπα σε υπηρεσίας ασφάλειας και ποιότητας.

Ο τομέας της Ναυτιλίας είναι ένας πολύ απαιτητικός και ενδιαφέρων τομέας εξειδίκευσης. Οι μελλοντικοί δόκιμοι που επιθυμούν να ασχοληθούν με αυτό τον τομέα και να επιτύχουν σε αυτόν, πρέπει να εξασφαλίσουν τα συναφή επαγγελματικά προσόντα που έχουν εγκριθεί από το Διεθνή Οργανισμό Ναυτιλίας (IMO).

Η επιλογή μίας σταδιοδρομίας στη Ναυτιλία έχει τη δυνατότητα να σας προσφέρει ευκαιρίες για εργασία εν πλω, καθώς επίσης και στην ξηρά. Η βιομηχανία χρειάζεται νέους Αξιωματικούς Καταστρώματος, Αξιωματικούς Μηχανής και Ηλεκτρο-τεχνολόγους Αξιωματικούς, οι οποίοι θα διασφαλίζουν ότι ο τομέας βελτιώνεται, εξελίσσεται και προχωρεί το έργο του.

Και, τέλος, γνωρίζατε ότι η ναυτιλία συνεχίζει να είναι μία από τις πιο καλοπληρωμένες βιομηχανίες της χώρας; Ο πρώτος μισθός εν πλω είναι γύρω στις €2.000 – €2.500 μηνιαίως, με ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη εντός των πρώτων 3 ετών στο πλοίο. Οι προοπτικές σταδιοδρομίας στη ναυτιλία επίσης ποικίλλουν και στην ξηρά, με πολλές θέσεις εργασίας σε ναυτιλιακές και άλλες συναφή εταιρείες.

 

Οι εγγράφες άρχισαν, δήλωσε ενδιαφέρον εδώ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *