Φαρμακευτική

Οι Σπουδές της Φαρμακευτικής στην Κύπρο

Στην Κύπρο υπάρχουν τρία Τμήματα Φαρμακευτικής σε τρία Πανεπιστήμια στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Frederick University και το Πανεπιστημίο Λευκωσίας. Οι Προπτυχιακές Φαρμακευτικές Σπουδές διαρκούν πέντε χρόνια και περιλαμβάνουν θεωρητικά μαθήματα, εργαστήρια και πρακτική άσκηση.

Στο τέλος των σπουδών του ο φαρμακοποιός οφείλει να δώσει εξετάσεις για την απόκτηση της Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος. Οι εξετάσεις διεξάγονται από δημόσιο φορέα σε συνεργασία με καθηγητές των Τμημάτων Φαρμακευτικής.

Για τις Μεταπτυχιακές Φαρμακευτικές Σπουδές υπάρχουν οργανωμένοι κύκλοι και στα τρία τμήματα φαρμακευτικής, που οδηγούν τόσο σε μεταπτυχιακά διπλώματα ειδίκευσης όσο και σε διδακτορικούς τίτλους.

Το περιεχόμενο του προγράμματος σπουδών είναι εστιασμένο στο πεδίο της φαρμακοχημείας, της τεχνολογίας Φαρμάκων, της φαρμακογνωσίας και πολύ λιγότερο της φαρμακολογίας και φαρμακοθεραπείας. Ουσιαστικά το πρόγραμμα σπουδών είναι δομημένο ώστε ο φαρμακοποιός να εξέρχεται με ένα πολύ μεγάλο εύρος γνώσεων επί της σύνθεσης των φαρμάκων και ένα πολύ στενό εύρος γνώσεων επί της χρήσης των Φαρμάκων.

Τα τμήματα φαρμακευτικής δημιουργούν φαρμακοποιούς έτοιμους να εργαστούν στα φαρμακεία, τα νοσοκομεία και στη φαρμακοβιομηχανία.

Ενδιαφέρεσε να μάθεις περισσότερα για τις σπουδές στην Κύπρο; Συμπλήρωσε αυτή την φόρμα και θα σε ενημέρωσα για όσα σε ενδιαφέρουν. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *